livol, vitaminer til børn

Vitaminer og mineraler til børn

Det er vigtigt, at vi spiser sundt og varieret hele livet igennem, så kroppen får alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for – og det gælder også børn!

Vitaminer og mineraler til børn

Har mit barn behov for et tilskud?

Ifølge Sundhedsstyrelsen dækker en almindelig kost barnets behov for vitaminer og mineraler (Kilde: apoteket.dk). Men er dit barn kræsen eller spiser meget ensidigt, kan det være en god idé med et dagligt tilskud med fx en multitablet, der er specielt udviklet til barnets behov, så du hjælper til, at barnet får de vitaminer og mineraler, kroppen har brug for.

Multivitaminer til børn

Har dit barn svært ved at synke tabletter som almindelige vitaminpiller? Hos Livol har vi 2 slags tyggetabletter – Livol Multivitamin Børn Jordbær og Livol Multivitamin Børn Frugtsmag, som er specielt udviklet til barnets særlige behov i alderen 3-10 år, så dit barn kan få dækket sit daglige vitamin- og mineralbehov. Derudeover kan du også vælge Livol Vitamin Gummies.

Vitamin Gummies til både små og store

Livol Vitamin Gummies er en god genvej til det daglige vitamintilskud. Vitamin Gummies findes i 3 varianter, 2 multivitamin og Livol Vitamin Gummies D-vitamin. Alle har en skøn mild smag, og mulitvitamin gummies indeholder vitamin -A, -C-, -D, -E, -B6 og -B12 samt niacin, folsyre og biotin.

Husk desuden altid at opbevare kosttilskud utilgængeligt for dit barn.

D-vitamin til børn?

Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med D vitamin fra en helt tidlig alder – det er nemlig nødvendigt for barnets normale vækst og knogleudvikling, og så bidrager det til immunforsvarets normale funktion. Men da solen er vores vigtigste kilde til D-vitamin, er der i barnets to første leveår en risiko for, at barnet ikke får nok D vitamin. Det anbefales nemlig, at spædbørn ikke opholder sig i direkte sol, hvilket kan gøre det svært at få tilstrækkeligt med D vitamin, og det anbefales derfor at give barnet D vitamin i form af tilskud som fx Livol Mono D-dråber. Livol D-dråber har en dråbedispenser på toppen af flasken. Den gør det let at dosere de 5 dråber, som er den mængde, barnet skal have.

Men du skal dog være opmærksom på, at hvis du giver dit barn modermælkserstatning, hvor der er 1,3 µg D-vitamin i pr. 100 ml eller mere, skal du ikke give barnet D-dråber. Du kan læse mere om kombination af modermælkserstatning og d vitamin dråber her. 

Knogledannelsen og opbygningen af nydannet knogle finder sted helt fra fosterstadiet, og til barnet er fuldt udvokset. Det er særligt i de første år samt i puberteten, at der sker allermest med barnets knogler, da de vokser og vokser.

Er du i tvivl om, hvordan du doserer D-dråber? Se her!