livol, magnesium

Magnesium

Magnesium har som flere af de andre essentielle mineraler mange funktioner i kroppen, og magnesium har især betydning for vores muskelfunktion og for vores knoglesundhed. Magnesium er altså et mineral, der bidragersørger for til, at vores stillads i form af skelettet og vores muskler, der skal gøre os fysisk i stand til at klare alt det, som livet og hverdagen byder på, fungerer optimalt.

Magnesium

Mineralet til dine muskler og knogler og din gode energi

Magnesium er involveret i rigtig mange biokemiske reaktioner og funktioner i cellerne. Men faktisk er spørgsmålet om, hvordan vi optager mineralet og behovet for magnesium, stadig ikke fuldt ud besvaret og byder stadig på mange ubekendte. Kroppen regulerer selv optagelsen og udskillelsen af magnesium, og i en gennemsnitlig kost absorberes 20-60 % af mineralet fra maden. Man siger, at et voksent menneske har ca. 20-30 gram magnesium i kroppen, hvoraf 40-45 % indgår i cellerne i muskler og blødt væv.

Alle kroppens celler har brug for magnesium – især nerve- og muskelcellernes. I lighed med calcium er også magnesium vigtigt for vores skelet og vores tænder, da det bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder.

Det gode tilskud til en travl hverdag

Vi lever i en verden fyldt med stressende hverdage, noget som fører til, at mange oplever træthed og udmattelse. Heldigvis bidrager magnesium til at reducere træthed og udmattelse. Desuden bidrager magnesium til, at kroppens nervesystem, muskler og energiomsætning kan fungere normalt, så du kan bevare energien – også i særligt krævende perioder. Det er derfor, at sportsfolk, der har brug for at skulle præstere både mentalt og fysisk, ofte vælger at fokusere på magnesium både i mad og i form af tilskud.

Magnesium har betydning  for dig, da mineralet:

  • Bidrager til at reducere træthed og udmattelse
  • Bidrager til et normalt energistofskifte
  • Bidrager til en normal funktion af nervesystemet
  • Bidrager til en normal muskelfunktion
  • Bidrager til vedligeholdelsen af normale knogler og tænder

Sådan får du dækket dit behov for magnesium gennem kosten

Hvis du vil være sikker på at få magnesium nok i det daglige, er det vigtigt at vide, hvilke fødevarer du finder det i. Kilder til magnesium i kosten er grønne bladgrøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Koncentrationen er også særligt rig i mørk chokolade, nødder og kaffe. Så en kop kaffe med lidt god chokolade og en håndfuld nødder er faktisk helt ideelt i forhold til at øge dit indtag af magnesium.

Vælg et magnesiumtilskud, hvis du er i tvivl om du får dækket dit daglige behov gennem kosten

De Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNR, 2023) angiver behovet for magnesium i forskellige aldersgrupper:

  • Børn fra 4-10 år har behov for 230 mg magnesium dagligt, mens 11-17 årige anbefales 250 mg.
  • Kvinder fra 18 år og opefter, inklusive gravide kvinder og kvinder der ammer, bør indtage 300 mg dagligt.
  • Mænd fra 18 år og opefter anbefales at indtage 350 mg dagligt.

De fleste får deres behov dækket gennem en sund og varieret kost. Men for dig, der spiser småt eller ensidigt, eller som dagligt eller i perioder oplever et øget behov for magnesium, kan et tilskud via et kosttilskud, være en god løsning. Livol tilbyder magnesiumtilskud, som dagligt kan supplere kosten. Prøv fx Livol MagnesiumLivol MagnesiumCitrat eller Livol keep going brusetablet.

livol, jod

Jod – normal kognitiv funktion og et normalt stofskifte

Du forbinder muligvis jod bordsalt, eller måske har du oplevet at få desinficeret huden med jod i forbindelse med en operation eller lignende? Men ud over den desinficerende egenskab, har mineralet også en masse vigtige funktioner i kroppen, når jod indtages. For bare at nævne nogle få så spiller jod en vigtig rolle i forhold til stofskiftet, er vigtig for den kognitive funktion, der gør, at vi kan forstå normalt og er med til at sikre en normal vækst hos børn.

Læs artiklen