livol, kollagen og biotin

Plej din hud indefra

Huden er kroppens største organ, og det er ikke desto mindre en god grund til at passe lige så godt på den som på resten af kroppens organer.

Ligesom resten af kroppen er huden afhængig af vigtige vitaminer og mineraler for at kunne fungere optimalt. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de vitaminer og mineraler, der er særligt vigtige for huden.

Kollagen og biotin

Kollagen

Kollagen er en vigtig byggesten for blandt andet vores muskler, knogler og hud – og det er nok særligt i forhold til huden, at de fleste kender til kollagen. For i takt med at vi bliver ældre, daler kroppens egen produktion af kollagen, og det kan blandt andet ses på huden i form af rynker.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes helt naturligt i kroppen, og som fungerer som en vigtig byggesten for blandt andet muskler, knogler, hud, brusk sener og ledbånd. Kollagen er nemlig med til at binde alle kroppens celler sammen, så man kan med rette kalde det for kroppens lim.

Mad med kollagen

Proteiner fremmer dannelsen af kollagen, og du skal derfor gå efter proteinrige fødevarer, hvis du vil finde gode kilder til kollagen. Du finder blandt kollagen i fødevarer som for eksempel:

  • Oksekød, kylling og fisk og skaldyr – du kan med fordel koge lækre supper eller fond på hele fisk og kylling og kød med knogler.
  • Røde frugter som hindbær, jordbær og peberfrugt
  • Grøntsager som spinat, broccoli og kål

livol, kollagen og biotin

Husk også C-vitamin!

For at kunne producere kollagen har kroppen brug for C vitamin. Det er derfor vigtigt at sørge for også at få tilstrækkeligt med C vitamin, når du har fokus på kollagen. Det skyldes, at C vitamin bidrager til en normal kollagendannelse i kroppen, og det har derfor også betydning for normalt fungerende hud, tænder og knogler. Vælger du at tage et tilskud med kollagen, kan det derfor være en god idé at gå efter tilskud, der indeholder en kombination af både kollagen og C vitamin.

Livol skin glow brusetabletter indeholder både kollagen og C vitamin, der bidrager til en normal kollagendannelse, hvilket har betydning for hudens, tændernes og knoglernes normale funktion. Derudover indeholder brusetabletten blandt andet også biotin, som bidrager til vedligeholdelsen af en normal hud.

Mad med vitamin C

Frugt og grøntsager gode kilder til vitamin C. Det gælder især citrusfrugter, men der er også mange andre frugter og grøntsager, som indeholder vitamin C. Det er fx jordbær og brombær, peberfrugt, grønne grøntsager som broccoli og rosenkål og frugter som guava, mango og kiwi.

Biotin – skønhedsvitaminet til hud og hår

Vitaminet biotin bliver ofte også kaldet ”skønhedsvitaminet” – og med god grund! Biotin bidrager nemlig blandt andet blandet til opretholdelsen af normal hud og hår. Ønsker du at passe ekstra godt på huden, er det derfor også en god idé at sørge for, at du får nok af biotin gennem kosten eller evt. via et kosttilskud.

Mad med biotin

Biotin findes i de fleste fødevarer, men generelt ikke i så store mængder. De bedste kilder til biotin er grønkål, lever, torskerogn og mælkeprodukter.

Zink – til hud, hår og negle

Mineralet zink er også værd at huske, når du vil give huden lidt ekstra opmærksomhed. Zink bidrager nemlig blandt andet til en normal hud – og tilmed til normalt hår og normale negle. Læs meget mere om mineralet zink her.

Mad med zink

Zink finder du i fødevarer som kød, mælk og mælkeprodukter og fuldkorn. Så vil du gerne spise en mere zinkholdig kost, er det fx en god ide at vælge mælk frem for de plantebaserede alternativer og at vælge fuldkorn, når du køber brød, mysli, pasta og lignende osv.

Tilskud til huden med biotin, zink og vitamin C

Ønsker du at give huden lidt ekstra kærlig omsorg i form af tilpassede vitaminer og mineraler som fx biotin, zink og C vitamin? Så er Livol Skin glow Brusetabletter noget for dig! Skin glow brusetabletterne indeholder blandt andet biotin, som bidrager til vedligeholdelsen af en normal hud og C vitamin, der bidrager til en normal kollagendannelse, hvilket har betydning for hudens normale funktion.