livol, tabletform

Den perfekte tabletform

Med udgangspunkt i naturen har Orkla Care, som de første kosttilskudsproducenter, udviklet en designbeskyttet tabletform der er nemme at synke. Her kan du læse mere om vores særlige tabletform.

Den perfekte tabletform

Den perfekte tabletform – lettere at synke

Kosttilskud kan være nogle forholdsvis store tabletter, der for mange kan være svære at synke, og størrelsen kan få nogle forbrugere til at vælge dem fra eller tage færre tabletter, end det anbefales, hvilket betyder, at de ikke kommer op på den anbefalede dosis og får glæde af vitaminerne og mineralernes gavnlige effekt. Det, synes vi, er ærgerligt! Der er nemlig slet ingen grund til, at tabletter skal være svære at synke.

Derfor har vi hos Orkla Care i samarbejde med nogle af landets førende forskere på området udviklet den perfekte tabletform, der har form som en mandel, hvilket gør tabletterne væsentligt lettere at synke end runde tabletter – der er derfor ingen undskyldninger for ikke at få taget det daglige tilskud!

Sådan blev den perfekte tabletform til

I jagten på at finde den perfekte tabletform satte Sanela Seric, farmaceut hos Orkla Care og compliance specialist, i 2014 et forskningsprojekt i gang i samarbejde med en af verdens førende eksperter indenfor området, Daniel Bar-Shalom. Daniel, der er Associated Professor på Københavns Universitet og ekspert i orale formuleringer, har ledet forskningsindsatsen for at undersøge, hvilken tabletform der er lettest at synke.

Inspireret af naturen

Forskningsteamet så sig om i naturen, inden de udviklede prototypen på Den Perfekte Tabletform. For selv de mindste dyr formår at synke kerner fra frugt uden besvær eller gener, hvorefter kernerne naturligt spredes i naturen som en del af livets cyklus. Det var med udgangspunkt i denne grundtanke, at forskningsteamet arbejdede videre med en mandelformet tablet, som i forskningsprojektet blev testet op imod en klassisk rund tablet.

Forskningsresultaterne, der er blevet offentliggjort i forskningstidsskriftet ”Tablets and Capsules” i januar 2016, viste med al tydelighed, at den mandelformede tablet var signifikant lettere at synke end de klassiske runde tabletter

På baggrund af studiet har Orkla Care skiftet til den nye tabletform i et bredt udvalg af tablet-kosttilskud fra Livol-sortimentet.