livol, kostvaner

Få styr på de gode kostvaner

Her kan du læse mere om de officielle kostråd, og hvad du kan gøre, hvis du tvivler på, at du får de vitaminer og mineraler, din krop har brug for.

Få styr på de gode kostvaner

Kender du de officielle kostråd?

Du har måske hørt det – Fødevarestyrelsen har lavet nye kostråd. Så i stedet for 10 kostråd, gælder der nu kun 7. Til gengæld fokuseres der, udover sundhed, også på mere klimavenlig kost. Fx bør vi være mere opmærksomme på, at vi køber fødevarer ind som ikke kræver lange transportafstande i fx fly og hellere købe lokale fødevarer.

Hvis du følger kostrådene, så vil du få dækket kroppens behov for vigtige næringsstoffer, som fx vitaminer og mineraler.

De nye kostråd:

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter, 600 g i alt på en dag
  • Spis mindre kød, max 350 g om ugen – vælg bælgfrugter og fisk i stedet, 350 g fisk om ugen, heraf 200 g af de fede fisk
  • Spis mad med fuldkorn, gå efter fuldkornsmærket
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand

Gode, sunde vaner for hele familien

Ligesom det er vigtigt for hele familien at få indarbejdet gode vaner for kost og motion i hverdagen, er det også en god idé at få etableret rutiner for, hvornår du tager dit daglige kosttilskud. Det gør det nemlig meget nemmere at huske.

Man siger, at det tager cirka 3 uger at få indarbejdet en ny vane, og det er derfor en god idé at gøre en aktiv indsats for, at kosttilskuddet bliver en vane, der varer ved. Et tip, der kan gøre det nemmere at huske tabletterne, indtil det bliver en vane, er for eksempel, at du stiller dine kosttilskud ved vasken, hvor du børster tænder, eller på bordet, hvor du og din familie spiser morgenmad. På den måde bliver kosttilskuddet en del af din daglige morgenrutine, og det bliver lettere at huske.

Har du eller nogen i familien svært ved at sluge tabletter, eller ønsker du blot en lettere og mere velsmagende måde at få dine vitaminer på? Så er Livol Brusetabletter lige noget for dig. Brusetabletterne, der findes i 6 forskellige varianter, opløses i et glas koldt vand (200 ml) og drikkes som en læskende drik – nemt og lækkert!


Livol Multi Total – den daglige vitaminpille!

Er du usikker på, om du får nok at de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for, kan du vælge at supplere kosten med en daglig vitaminpille. Prøv fx Livol Multi Total VoksenLivol Multi Total 50+ til dig, der er over 50, og Livol Multi Total Børn, som er specielt udviklet til familiens mindste.

Hvis du er i tvivl om hvilke du skal vælge, er du altid velkommen til at tale med vores produktspecialist, Rikke Sloth tlf. +45 43 56 56 56 eller på forbrugerservice@orklacare.dk.