livol, d-vitamin

Nye anbefalinger om D vitamin fra Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen anbefaler nu, at alle som udgangspunkt tager et tilskud af D vitamin i vinterhalvåret, det vil sige i perioden fra oktober til april, og har samtidigt ændret anbefalingerne til små børn.

Nye anbefalinger om D-vitamin fra Fødevarestyrelsen

Læs evt. mere om anbefalingerne på Fødevarestyrelsen hjemmeside. Herunder ses, hvilke produkter fra Livol der er relevante i forhold til de nye anbefalinger.  

D-vitamin – børn fra 2 uger til 4 år 

Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen har tidligere anbefalet, at børn fra 2 uger til 2 år får et dagligt tilskud af 10 µg D vitamin dagligt hele året. Dette er nu ændret til at være fra 2 uger til 4 år. Kun spædbørn, som indtager 800 ml eller mere dagligt af modermælkserstatning med 1,3 mikrogram vitamin D pr. 100 ml eller mere, skal ikke have D vitamintilskud eller hvis større børn samtidig får en multivitamintablet med D vitamin, skal de ikke have et tilskud af D vitamin også.  

Livol Mono D dråber er et tilskud tiltænkt de allermindste. Det doseres på en ske, inden det gives til barnet.  

Fra barnet fylder 3 år, kan man overgå til Livol Vitamin Gummies D vitamin, der er tyggelige vitaminbjørne med jordbærsmag.  

livol, d-vitamin

D-vitamin – Voksne og børn fra 4 år 

Til de lidt større børn og voksne uden særlige behov anbefaler Fødevarestyrelsen et dagligt tilskud af 5-10 µg D vitamin i perioden oktober-april. 

Her kan Livol tilbyde:

 Livol D vitamin 10 µg: et dagligt tilskud af 10 µg D vitamin i små synke-venlige tabletter.  

 Livol Gummies D vitamin som er tyggelige vingummier med smag af jordbær, også med 10 µg D-vitamin per gummie.  

Tilhører du en af følgende befolkningsgrupper, anbefaler sundhedsstyrelsen, at du tager et tilskud af 10 µg D-vitamin dagligt året rundt:
 

  •          Gravide 
  •          Børn og voksne med mørk hud
  •          Børn og voksne som bærer en tildækkende påklædning om sommeren 
  •          Personer, som ikke kommer udendørs til daglig, eller som undgår sollys 

Bor man på plejehjem eller i ældrebolig og/eller er du over 70 år, bør du vælge et tilskud med 20 µg D vitamin dagligt kombineret med 800-1000 mg calcium hele året. 

 Her anbefaler vi, at man vælger 2 tabletter af Livol Kalk +D3 vitamin samt 1 Livol D vitamin 10µg tablet dagligt.