/ Familie 9

Screenshot 2015-04-30 13.36.46Screenshot 2015-04-30 13.36.52

 

Henning og Kitti har netop holdt 56 års bryllupsdag. De blev allerede kærester i skolen, og efter 10 års kæresteri blev de gift. Sammen har de døtrene Tine og Janne, og er stolte bedsteforældre til to børnebørn. De beskriver selv deres familie som ’gammeldags’: Kitti sagde sit job op i banken, da hun blev gravid første gang, mens Henning passede sit job som sælger. De går op i at holde sig i form, og er taknemmelige over deres gode helbred, som bliver holdt ved lige med gåture, golf og en salatskål hver aften, som dog hovedsageligt bliver spist af Kitti.

Vi har været gift i 56 år. Vores bryllupsdag blev fejret med en frokost med hele familien. Begge vores døtre og vores to børnebørn var med. Vores ene barnebarns kæreste stødte endda til senere. Han dyrker fodbold, og Kitti har været med ham på stadion og se et par fodboldkampe. Da børnebørnene gik i institution, hentede vi dem hver torsdag. Så kom resten af familien om aftenen, og sådan holdt vi familieaften hver torsdag i 15 år. Nu er børnebørnene blevet store, og lever deres eget liv, men heldigvis bor både døtre og børnebørn i samme by som os, så vi ser dem tit, selvom den ugentlige pasning ikke længere er nødvendig.

Da vi fik børn, besluttede Kitti at sige sit job op i banken. Det var helt normalt dengang. Der var heller ingen barsel til Henning, som var på arbejde igen umiddelbart efter fødslen. Kitti ønskede ikke at hendes børn skulle gå i institution, så hun valgte at blive hjemmegående og tog sig af opdragelsen. Flere af kvinderne på vejen var hjemmegående, og så sørgede man for at passe hinandens børn, når huset skulle støves af, eller vasketøjet skulle klares. Det er en radikal anderledes måde at leve på, end den vores børn lever. Og det er der ikke noget i vejen med. I dag ser vi, hvordan begge voksne i familier er på arbejdsmarkedet, og så er der ingen anden vej end at putte børnene i institution – og det trives de små jo heldigvis ved.

Dengang vi var unge sparede vi på pengene og købte først det, vi ønskede os, når vi havde råd. Det var en anden tid. Det er en vane, vi har forsøgt at give videre til vores børn, selvom at man i dag helst skal have det hele på en gang.

Vi går meget op i vores helbred. Henning spiller golf to gange om ugen og Kitti går ture med nabokonen tre dage om ugen og svømmer hver onsdag. Kitti fik konstateret diabetes som halvtredsårig, og det betyder, at fed mad og for meget sukker skal undgås, men ellers kan man sagtens leve livet med diabetes, uden at det bliver en forhindring i det daglige, hvis man bare passer på.

Vi er taknemmelige for det liv vi har levet, for vores familie og for vores gode helbred. For man kan alt for hurtigt blive alt for gammel, men det hjælper, hvis ikke man snyder med gåturene.

Henning og Kittis favoritvitaminpille er Multi Total 50 +.