/ FAMILIE 8 – Mie, Jesper, Ida, Eva

Store_d-draaber_boern copyStore_mono_normal_boern copy  Store_multitotal_boern_m_sukker vital

 

Mie og Jesper har sammen døtrene Ida og Eva. De er en familie, hvor både børn og voksnes præmisser og ønsker tages i betragtning – og selv om børnenes behov ofte går forud for forældrenes, har familien fokus på at lave ting, hvor alle har lyst til at være med.

Vi er en klassisk familie i den forstand, at vi er far, mor og to børn. Vi har 2 piger med blot 1,5 års aldersforskel, hvilket selvfølgelig kan være en smule udfordrende, men langt oftere er det en fordel og en kæmpe styrke for vores familie. Vi kan lave mange af de samme ting med begge piger på én gang, hvilket både styrker vores forhold til dem, men i den grad også deres forhold til hinanden. Er vi nogle fremmede steder, har de altid hinanden at lege med og støtte sig til - og det giver os forældre en god ro.

For os er det vigtigt, at der er plads til at være forskellige. Selvom vi er meget ens i vores familie, er der også mange forskelligheder. Det er der også plads til, og vi italesætter det også åbent for børnene. F.eks. er nogle hurtige, og nogle er langsomme, nogle tåler ikke én slags mad, og nogle kan ikke lide noget andet. Små ting, men forhåbentlig er vi med til at vise dem, at der er plads til alle slags forskelligheder. 

Vi synes selv, at vi er gode til at have det sjovt også i hverdagen, så det ikke kun er i weekenden, man hygger sig. Det handler også om at give plads til, at det er okay, at vi ikke behøver at lave alting sammen - at det også er okay, at den ene af os laver noget med begge børn, eller et barn hver – at vi hylder hinandens forskelligheder.

Vi gør os umage med at tage hensyn til hinanden, hvilket også er godt for børnene at lære hjemmefra. Det er vigtigt for os, at de ikke kommer fra et sted, hvor de er vant til, at man bare kaster alt til side for at opfylde deres ønsker.  

I en travl børnefamilie kan man godt have en masse gode intentioner om, hvad man gerne vil videregive til børnene - men det kan godt være svært at nå det hele. Så man må acceptere at gå på kompromis en gang imellem, og det kan også være okay, så længe børnene føler, at de bare har det godt, og har et godt og trygt hjem, så skal resten nok komme af sig selv.

Familiens yndlingsvitaminpille er: Børnevitaminerne er vi meget glade for og Multi Vital til de voksne.