/ Familie 7 – Zanne & Christian

 Store_Mono_normal_D-Vitamin_voksen copy Store_complex_B_voksen copy

Zanne var gravid i 5. måned, da hun valgte at gå fra faren og få sin datter My-Marie alene. Siden kom en af hendes arbejdskollegaer, Christian ’Krølle’, en tidligere kæreste, ind i billedet som en mandlig rollemodel. De har holdt tæt sammen siden, og de holder ferier, jul og fødselsdage sammen. Deres respektive familier er nu blevet blandet sammen, og hans mor er som en farmor for My-Marie. Zanne ser også sine veninder som en del af familien. De er lidt ”hippie-agtige”, som hun selv siger, og lever bevidst ikke efter traditionerne.

Vores familie er skæv, skør, sjov, åben, ydmyg, kærlig, mangfoldig og totalt Pippi. Vi er sammen på godt og ondt og kan skændes, så det brager og hygge og elske hinanden som ingen andre. Vi er sammen af kærlighed og lyst, og bundet sammen i livet med bånd, som ikke er biologiske bånd, men bånd skabt på oplevelser og sammenhold, og stor respekt for den enkelte i familien. Hund som menneske.

Min skæve familie er sat sammen af min datter og vores ven Christian Krølle, som tidligere har været min kæreste, men som nu er vores gode ven, Mys papfar og vores støtte. Det har givet mange spørgsmål – mange synes, at det er mærkeligt, og kan ikke forstå, at vi ikke er kærester, for sådan kan man ikke leve?
Men faktisk kan det lade sig gøre at lave familier på kryds og tværs. Uanset race, farve og køn. Og med en mundfuld bagage som måske på papiret ikke ligefrem laver grobund for en god relation og familiestruktur.

Det bedste ved at være en skæv familie for mig er, at vi går udenom traditionerne, at alt ikke skal være på en specifik måde på et bestemt tidspunkt. Jeg holder for eksempel jul på mange måder, alternativ jul for hjemløse, og det er både min datter og Christian gået med til. Min datter synes, at det er fantastisk.

Det er også fedt, at Christian og jeg har det venskab, som vi har, og det giver min datter en god ballast. Jeg er glad for at have vist hende, gennem handling, at man faktisk kan leve på mange forskellige måder.

Jeg vil gerne have, at min datter oplever, at mangfoldighed er det samme som at dele kærlighed. Familie kan være mange ting, og være sat sammen af rigtig mange ting – vores venner er også en stor del af vores hverdag. Mine veninder er en stor del af vores hverdag. Jeg kunne godt tænke mig, at min datter kan være åben over for alle de forskellige familiekonstellationer, der findes.

Jeg er nok forholdsvis utraditionel som mor, og jeg håber, at den adgang, jeg har til livet, er en, hun tager med sig, så hun åbner op for muligheden for at leve alternativt. Jeg synes, at vi bliver nødt til at have en hjerte-til-hjerte-kommunikation, når vi møder hinanden, og jeg håber, at jeg får videregivet noget til min datter som viser, at det ikke kan betale sig at dømme på forhånd.

Familiens yndlingsvitamin er: Hmmm... .D-vitaminer og B vil jeg sige. Teenageren My fik konstateret D-vitamin mangel, fordi hun hader at være i solen. Så hun spiser stadig Livol D. .Jeg selv spiser vildt mange vitaminer af alle slags.. Og Christian skal man tvinge!