livol, e-vitamin

E-vitamin

Måske kender du E vitamin som en antioxidant? E vitamin er nemlig kendt for sine antioxidante egenskaber, og vitaminets hovedfunktion er da også at fungere som en antioxidant, der bidrager til at beskytte cellerne mod frie radikaler og dermed oxidativ stress i cellerne.

E-vitamin

Hvad er E-vitamin godt for?

  • Vitamin E bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress

Mad med E-vitamin

Gode kilder til E-vitamin i kosten er vegetabilske olier, nødder, fuldkorn og hvedekim, hvor indholdet af vitamin E er relativt højt. Derudover findes der også mindre mængder E vitamin i frø og grønne bladgrøntsager, mens indholdet af E vitamin i grøntsager, frugt, mejeriprodukter, fisk og kødprodukter er relativt lavt.

Er du usikker på, om du får den mængde vitamin E, du har brug for gennem kosten? Så kan du med fordel supplere kosten med et tilskud af vitamin E fx via en daglig vitaminpille som fx Livol Multivitamin Voksen eller Livol Multivitamin med urter. Da E-vitamin  er et af de fedtopløselige vitaminer, bør vitaminet indtages i forbindelse med fedtholdige måltider, for at det kan optages i tarmen.

E vitamin – et fedtopløseligt vitamin

Alle vitaminer kan deles ind i to forskellige kategorier: de fedtopløselige vitaminer og de vandopløselige vitaminer. Vitamin E er et af de fedtopløselige vitaminer ligesom vitamin A, D og K, hvilket vil sige, at vitaminet lagres i kroppen i længere tid. Det betyder derfor, at man modsat de vandopløselige vitaminer, som ikke lagres i kroppen, derfor bør være påpasselig med ikke at få for meget af de fedtopløselige vitaminer.