/ SPOERGSMAAL OG SVAR

1. Hvordan finder du den Livol vitaminpille, der dækker dine behov bedst?

Livol har fået nyt design, som gør det nemmere for dig at find din Livol, der dækker dine behov.På de nye etiketter står det tydeligt, hvem i din familie produktet passer til og samtidig er udvalget opdelt i 4 grupper med hver sin farve.Orange: Livol Multi Basis – Dine basisvitaminer som giver dig det daglige tilskud fx til børn og voksneBlå: Livol Muti Total – Din multivitamin som er nøje tilpasset de forskellige faser i hele dit liv fx ved graviditet, børn og voksne samt dig der er 50+.

Grøn: Livol Multi Vital – Dit naturlige og komplette kosttilskud med urter, vitamin og mineraler. Fx til voksne og dig der er 50+.

Rød: Livol Mono er til særlige behov – Fås i en bred vifte af varianter med normal og stærk dosis fx Livol Mono Stærk C-vitamin

2. Hvad er der specielt ved Livol Multi Vital og hvorfor skal man tage 2 tabletter?

Livol Multi Vital findes både til voksne og til dig, der er 50+. Begge produkter er specielt tilpasset sin målgruppe og er et komplet kosttilskud af urter, vitaminer og mineraler.

Livol Multi Vital indeholder bl.a. vitamin A, B6, B12, C, D, kobber, folsyre, jern, selen der alle bidrager til immunsystemets normale funktion. Kalcium er nødvendig for vedligeholdelse af normale knogler og vitamin D medvirker til at bevare normale knogler. Derudover bidrager bl.a. kalcium, mangan og jern til et normalt energistofskifte.

Livol Multi Vital´s optimale sammensætning kan ikke være i én tablet, uden at tabletten bliver alt for stor. Derfor er Livol Multi Vital lavet som 2 små tabletter, der er nemme at sluge og dermed sikre, at du får den rette dosering dagligt

3. Hvorfor er der en Livol specielt til personer over 50 år?

Livol Multi Total 50+ og Livol Multi Vital 50+ er specielt udviklet til personer over 50 år, fordi forskellige perioder i livet stiller specielle krav til tilskuddet af næringsstoffer. Nogle næringsstoffer har man mere behov for i denne aldersgruppe, og andre næringsstoffer har man mindre behov for. Livol Multi Vital 50+ har derudover også 7 urter tilsat.

Fx er D-vitamin vigtigt at få, når man er over de 50 år, da det bl.a. hjælper til immunsystemets normale funktion, og bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af kalk og phosphor Derfor er Livol Multi Total 50+ og Livol Multi Vital 50+ tilsat 25 µg D-vitamin pr. dagsdosis (500 % ADT) for at give dig, der er over 50 år, en mulighed for ekstra tilskud af D-vitamin.

Derudover er der tilsat mere af B-vitaminerne og antioxidanten E-vitamin, der bidrager til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress. Zink er et mineral, som bidrager til at vedligeholde et normalt syn og normale knogler. Der er tilsat ekstra zink – 22,5 mg (225 % ADT)

Til gengæld har personer over 50 år ikke behov for så meget jern, idet de fleste kvinder i denne aldersgruppe er holdt op med at menstruere og taber dermed ikke mere jern via den månedlige blødning. Mænd har generelt ikke behov for at få et tilskud af jern ligesom kvinder, da de ikke mister blod. Derfor er der kun tilsat 7 mg jern (50% ADT) i Livol Multi Total 50+.

4. Er D-vitaminer vigtige for både voksne og børn?

D-vitamin er vigtigt, da det bidrager til immunsystemets normal funktion desuden bidrager D-vitamin til en normal optagelse af kalk og fosfor. D-vitamin hjælper desuden til at vedligeholde normal knogler, tænder og en normal muskelfunktion. Hos børn medvirker D-vitamin til at vedligeholde knogler, og dermed er D-vitamin nødvendig for normal vækst og udvikling af dit barns knogler.D-vitamin dannelse sker primært via solens ultraviolette stråler, når de rammer huden.
Man ser et lav D-vitamin niveau hos personer, der ikke får sollys nok, fx plejehjemsbeboere eller personer, der går tildækket og har mørk pigmenteret hud.Vores ændrede livsstil er med til, at D-vitamin optagelsen er reduceret, idet vi før i tiden opholdte os mere udendørs end i dag og dermed eksponeres mindre for solens stråler – dette gælder specielt om vinteren. Samtidig så er vi blevet bedre til at benytte os af solcreme for at undgå solskoldning, men som også mindsker D-vitamin-dannelsen i huden fra solens stråler.Livol har 3 forskellige D-vitamin tilskud:

• Livol Mono Normal D3-vitamin 10 ug

• Livol Mono Normal D3-vitamin tyggetabletter til børn og voksne 10 ug (NYHED)

• Livol Mono Stærk D3-vitamin 35 ug

5. Hvilke produkter findes i Livol gravid-serien?

Livol tilbyder Livol Multi Total Gravid, som er udviklet til dig, der planlægger graviditet eller er gravid.2 tabletter Livol Multi Total Gravid indeholder bl.a. de anbefalet 400 ug folsyre og 10 ug D-vitamin samt 27 mg jern. Jern medvirker til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin. Hos nogle er behovet for jern øget fra 10. graviditetsuge. Tag evt. en snak med din læge om det. Vitamin A, C og D bidrager til immunsystemets normal funktion. Gravide skal være opmærksom på ikke at få for meget A-vitamin, hvilket er årsagen til, at Livol Multi Total Gravid har mindre A-vitamin (400 ug) pr. dagsdosis end andre multivitamin produkter.Når du er gravid, er det vigtigt at sikrer, at både du og dit barn får en ernæringsrigtig kost. Derfor bør gravide være opmærksom på at spise sundt og varieret samt dyrke motion under hele graviditeten.Sundshedsstyrelsen anbefaler desuden at alle gravide supplerer deres kost med følgende vitaminer og mineraler:

– Et dagligt tilskud på 400 ug folsyre fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne i graviditeten

– Et dagligt tilskud på 10 ug D-vitamin gennem hele graviditeten

– Et dagligt tilskud på 40-50 mg jern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten

– Et dagligt kalktilskud på 500 mg, hvis du ikke drikker mælk eller spiser mælkeprodukter

6. Hvilke B-vitaminer indgår i Livol Mono Stærk B complex?

Livol Mono Stærk B-complex indeholder 7 forskellige B-vitaminer. B-vitaminerne arbejder sammen og det er derfor en fordel at få dem tilført på samtidig.

Thiamin biddrager til et normalt energistofskifte, B6-vitamin bidrager til at regulere hormonaktivitet og nervesystemets normale funktion og vitamin B12 bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og spiller en rolle i celledelingsprocessen.

2 tabletter indeholder:

Thiamin B1 30 mg

Riboflavin B2 24 mg

Vitamin B6 11 mg

Vitamin B12 18 ug

Folsyre 400 ug

Niacin 120 mg

Pantothensyre 54 mg

7. Hvad er forskellen på produkterne i Livol Multi Total Børn serien?

Livol Multi Total Børn er tilpasset barnets særlige behov fra 3-10 år. Tabletten indeholder bl.a. kalk og D-vitamin, som er nødvendigt for barnets normale vækst og knogleudvikling. Børneserien findes i forskellige smagsvarianter og giver dig muligheden for at vælge en multivitamin tablet, der enten er sødet med sukker eller med sødestoffer.- Livol Multi Total Børn med jordbærsmag er sødet med sukker- Livol Multi Total Børn med tutti fruttismag er sødet med sødestoffer

– Livol Multi Total Børn med kirsebærsmag er sødet med sødestoffer

Livol Multi Total Børn er kendt for sine mange velsmagende smagsvarianter og er smagstestet af børn. Livol Multi Total Børn har hele tiden fokus på børns efterspørgsel på nye gode og spændende smage og sammen med vennerne Magnus og Myggen gør den eftertragtede Livol-smag det sjovt og nemmere at huske sin vitaminpille.

8. Får dit barn kalk nok?

Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med calcium i de unge år, hvor knoglerne hele tiden vokser og for at opbygge så stærke knogler som muligt til senere i livet. Populært sagt kan man sige, at kalk (calcium) er en pensionsopsparing, hvor man sætter calcium ind på kontoen som ung således, at der er mere at tære på som gammel.

Livol Mono Ekstra Kalk Børn (NYHED) er en velsmagende tyggetablet udviklet specielt til børn. Det er et kalkprodukt, som er udviklet ud fra de Nordiske Næringsstofanbefalinger, og som indeholder magnesium, D- og K-vitamin. Kalk er nødvendigt for dit barns normale vækst og knogleudvikling.

9. Hvad bidrager C-vitamin til?

C-vitamin bidrager både til immunforsvarets og nervesystemet normale funktion og til normal dannelse af kollagen der har betydning for normalt fungerende knogler, tænder, hud og blodkar. C-vitamin øger kroppens optagelse af jern.

Livol Mono C-vitamin fås i varianterne normal, stærk og som depottablet. Alle 3 varianter er syreneutrale, på grund af kombinationen af askorbinsyre og natriumascorbat.

Vælger du Livol Mono C-vitamin som depottablet, betyder det, at vitaminet udløses i små mængder over hele dagen, så organismen får god mulighed for at optage C-vitamin.

10. Kan Livol D-dråber opbevares uden for køleskabet?

Livol Mono normal D-dråber skal opbevares ved stuetemperatur og er holdbare i 6 måneder efter åbningen. Det er en stor fordel, at opbevare D-dråberne ved stuetemperatur, da dråberne nemmere løber ud af dråbeanordningen og gør det lettere, at dosere de 5 dråber daglig (10 ug).(Hold flasken lodret og bank forsigtigt i bunden med fingeren) Dråberne kan gives sammen med modermælk eller modermælkserstatning.D-vitamin er nødvendig for barnets normale vækst og knogleudvikling.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at spædbørn gives 10 ug D-vitamintilskud dagligt fra to uger efter fødslen til 2 år. Hvis moderen tager D-vitamintilskud, udskilles vitaminet dog i modermælken, men brystmælk er ikke tilstrækkelig til at sikre barnet de optimale mængder.