/ Familie 5 – Maria & Carsten

Store_multitotal_boern_m_sukker   Store_multitotal_boern_m_sukker1

 

Maria og Carsten har for nylig fået sønnen Christian Malvin. Maria er skattejurist i PwC, og er meget aktiv i fritiden med bl.a. ironman/triathlon træning. Carsten er selvstændig med eget håndværkerfirma. De har en meget travl hverdag, og det bliver ofte lidt presset med at få det hele til at gå op, så derfor er det vigtigt for dem, at hjemmet er et sted, hvor man kan være sig selv, og hvor der er plads til hygge og sjov med hinanden.

Vores familie læner sig meget op ad den klassiske familieform - måske vi mangler et barn eller to for at opnå den ægte "idylfaktor". Vi skiller os måske lidt ud, fordi Maria er fra Sydkorea. Omvendt er der i dagens Danmark så mange med forskellige etniske baggrunde, at man i bybilledet ikke rigtigt skiller sig ud alligevel.

For os er familien et sted, hvor man har det rart, hvor man kan være sig selv i trygge rammer – omgivet af kærlighed. Det bedste er i det hele taget bare at være blevet en familie - det er meget anderledes end før, da vi ikke havde barn. Det er noget af det vildeste og mest fantastiske, og det har gjort en stor forskel for os. Man skal finde sine roller, og forstå en anden hverdag.

Den største ændring er, at man til at starte med sætter sig selv og hinanden i anden række. Og så er den ubetingede kærlighed en stor forandring – man kan ikke sætte sig ind i den verden, før man selv er der.

Man forestiller sig, hvordan man vil være som mor og far, men kan kaste det hele op i luften igen, fordi det ændrer sig, så snart man får barn. Og selvom alt er nyt, og fokus ligger på barnet, er vi gode til at komplimentere hinanden. Grundlæggende set handler opdragelse for os om at lære vores søn, hvad der er rigtigt og forkert. Og forsøge at skabe en fri opdragelse med faste rammer. Sådan håber vi, at vores barn bliver velafbalanceret og udadvendt.

Familiens yndlingsvitaminpille er: Multivitaminpiller.