/ Familie 4 – Esme & Henrik
Store_multitotal_boern_m_sukkerEsme har sammen med Henrik fået datteren Asli, som nu er 2 år gammel. Esme er af tyrkisk oprindelse og faren er dansk, så datteren er en god blanding af 2 kulturer. Familien er god til at drage deres forskellige kulturer ind i familielivet, og ser forskelligheder som en styrke. De fejrer både jul, fastelavn og påske, men også en masse tyrkiske helligdage og traditioner. De spiser både dansk og tyrkisk mad og bruger også alle tre mange tyrkiske vendinger til hverdag.

Vi er egentlig ret typiske og unikke – på én gang. Det lyder modstridende, men jeg tror, det er den bedste måde at beskrive os på. Vi er forskellige udenpå – alle tre. Med tyrkisk, bornholmsk og en blanding af begge ser vi alle tre ret så forskellige ud. Så vores lille familie er sammensmeltet af flere kulturer og traditioner. Men sådan kan en dansk familie i 2014 sagtens se ud. Vores kerneværdier og personligheder er smeltet meget sammen, fordi vi er rigtig gode til at prioritere at bruge tid sammen. Og fjolle sammen.

Vores styrke skal helt klart findes i forskelligheden og fællesskabet. Den treenighed, vi har skabt, er enormt vigtig for os, det betyder, at vi sagtens bare kan være sammen, uden at vi behøver at lave aktiviteter hele tiden.

Det bedste ved vores familie er, at den er sammensat, ligesom alle andre familier, af to forskellige mennesker, der får det til at fungere sammen, og som formår at have det sjovt og godt sammen.

Det har givet os udfordringer, nye vinkler og indgange til at leve livet, at blive forældre. Den største udfordringer er tid – det er noget, vi bruger meget tid på at strukturere, og vi er tit pressede på tid. Derfor planlægger vi meget, så vi kan nå de ting, vi skal. Samtidig er alle de små milepæle fantastiske oplevelser. Der er mange små øjeblikke, hvor man står i situationer, som man aldrig før har prøvet. Det er en gave at opleve, hvordan Asli pludselig begynder at give kærlighed tilbage, og det er helt fantastisk at opleve, hvordan Asli pludselig siger ’jeg elsker dig’ – det at vide, at man sammen har skabt kærlighed, det betyder rigtigt meget.

Familiens yndlingsvitaminpiller er: Helt klart multivitaminerne til børn – Asli elsker vores aftenritual med en vitaminpille med jordbærsmag.