Her kan du få svar på dine spørgsmål om Livols nye emballage, der er mere miljøvenlig end tidligere.
Bøtterne er nu fremstillet af recirkuleret plastik fremfor de velkendte brune glas fra Livol. Derudover er etiketterne nu fremstillet af plastik fra fornybare ressourcer. Emballagen er desuden genanvendelig. Hvis du sorterer den som plastaffald, indgår den derfor i en cirkulær proces, hvor den igen kan genopstå som nyt materiale. Emballagen bidrager således til en mere cirkulær økonomi hvor der er fokus på højere grad af genbrug og genanvendelse af produkter.
Udskiftning af alle Livol glas til beholdere af genanvendt plast, giver en gennemsnitlig CO2 besparelse på 35% for emballageproduktionen
Vores nye transparente bøtter består af 100% genanvendt plast.
Desværre har konsekvenserne af Covid-19 gjort at vores leverandør ikke kan levere låg i plast fra fornybare ressourcer i første omgang. Indtil vi får de rigtige låg, bruger vi låg i konventionel plast.
At de første emballager er med låg i konventionel plast, får ikke betydning for, hvorvidt hele emballagen kan genanvendes. Både låg og bøtte kan stadig genanvendes og derved sendes ind i den cirkulære økonomi, hvor plasten kan genanvendes igen og igen. I løbet af efteråret forventer vi at have låg fra fornybar ressourcer på vores produkter i den nye emballage.
Bøtterne er fremstillet af genanvendt plast (r-PET), som stammer fra plastaffald. Der er tale om plastaffald, som er indsamlet efter brug og efterfølgende renset og omdannet til ny plast.
r-PET er PETs mere miljøvenlige storesøster da den er lavet af brugt plast fremfor ny plast. PET er en almindelig anvendt type plastik, som fremstilles af olie. Denne type plastik anvendes blandt andet til emballage i fødevareindustrien som fx til fremstilling af drikkevandsflasker, ketchup, juice mm.
Det er plastik udvundet af fornybare materialer som for eksempel husholdnings- og industriaffald fra planter og fødevarer. Forskellige restprodukter kan nemlig bruges til at fremstille plastik fremfor at anvende fossile ressourcer som fx olie og naturgas. Den plastik vi anvender er produceret efter et certificeret masseberegningsprincip.
Etiketterne er baseret på et restprodukt fra træindustrien. Vi har valgt at benytte masse fra restprodukter fremfor plantemateriale direkte, da vi mener, at det er en god udnyttelse af ressourcerne. Ved at bruge restprodukter undgår man nemlig at lægge beslag på landbrugsarealer der også bruges til fødevareproduktion.
Efter brug skal emballagen sorteres som plast. Låg, bøtte og etiket skal ikke skilles fra hinanden før sortering. Vær opmærksom på, at der kan være særlige affaldssorteringsregler i netop din kommune. Klik ind på din kommunes hjemmeside og find ud af, hvilke regler, der gælder der, hvor du bor.